Najbolji recept za pripremu kiselih krastavaca za 30 minuta: Ovako će biti duže sočni, a mnogo zdraviji od kupovnih
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

TEGLA PUNA ZDRAVLJA

Najbolji recept za pripremu kiselih krastavaca za 30 minuta: Ovako će biti duže sočni, a mnogo zdraviji od kupovnih

Nikad jednostavnije do savršene zimnice

Objavljeno:

Kiseli krastavci su omiljeni dodatak raznim jelima, od sendviča do roštilja, a često se koriste i kao grickalice. Međutim, mnogi od nas se susreću s problemom – kako postići hrskavost i sočnost koje imamo kada kupimo tegle iz prodavnice? Srećom, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da napravite ukusne, domaće kisele krastavce koji će nadmašiti sve kupovne verzije, a imaćete domaću i zdravu zimnicu.

Brza priprema u samo pola sata

Svi znamo da je vreme novac, a ova metoda će vam omogućiti da pripremite savršene kisele krastavce za samo pola sata. Za početak, biće vam potrebni sledeći sastojci:

Sastojci:

- 1 kg svežih krastavaca - 500 ml vode - 250 ml sirćeta - 3 kašike šećera - 3 kašike soli - 2-3 čena belog luka - 1 kašika suve ili sveže mirođije, po ukusu - 1/2 kašičice crnog bibera u zrnu - 1/2 kašičice sušenog peršuna (opciono)

Kiseli krastavci u tegli, Kiseli krastavci
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema:

1.Priprema krastavaca: Operite krastavce i presecite ih po dužini ili ostavite cele, zavisno od vaših želja.

2. Kuvanje marinade: U šerpi pomešajte vodu, sirće, šećer i so. Stavite na srednju temperaturu i zagrevajte dok se sve ne otopi. Kada proključa, sklonite s vatre.

3. Dodavanje začina: U pripremljenu marinadu dodajte iseckane čenove belog luka, mirođiju, crni biber i peršun. Dobro promešajte.

4. Mariniranje: U tegle ili plastične posude stavite krastavce, prelijte ih vrućom marinadom, vodeći računa da su svi krastavci potpuno prekriveni tečnošću.

5. Hlađenje: Ostavite krastavce da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.

Kiseli krastavci u tegli, Kiseli krastavci
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Nakon samo 30 minuta, vaši domaći kiseli krastavci biće spremni za uživanje! Hladni i sočni, savršeno će se uklopiti u razne obroke ili ih možete poslužiti kao grickalice. Uživajte u hrskavosti i intenzivnom ukusu koji kupovni proizvodi jednostavno ne mogu da ponude.

Ovaj recept ne samo da je brz i jednostavan, već će vam omogućiti da prilagodite začine prema svom ukusu, stvarajući jedinstvene kombinacije koje će zadovoljiti sve vaše kulinarske želje.

Neka ova metoda postane deo vaše kulinarske rutine, a brzo ćete zaboraviti na kupovne kiseli krastavce. Pripremite ih sa porodicom ili prijateljima i uživajte u ovom ukusnom delikatesu!

Bonus video:

00:37

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

(Espreso/srbijadanas/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.